Foto's

'The proof of the pudding is in the eating' is een onwrikbaar gezegde. In Italië zeggen we liever 'Chi non l'occhio vede, col cuor crede'. Wat zoveel betekent als 'Zien is geloven'. Als je Casa il Tulipano, de directe omgeving of le Marche kent weet je wat we bedoelen. Met de foto's hieronder kunt u alvast voorgenieten, en wie weet, na een vakantie in Casa il Tulipano later misschien nagenieten.

Klimaat

In de Marche is het altijd mooi, maar het weer wisselt sterk over het jaar. In de winter kan op de heuvels rondom het huis sneeuw liggen. Eind februari kan al buiten in de zon ontbeten worden. April is de 'primavera', de lente met heel veel vogels. Eind april is de nachtegaal dominant. Ook komt in deze tijd de 'mistrale' voor, een warme, soms stormachtige wind. Het koren staat op het land en groen is echt groen.

Van juni tot september is het eigenlijk zomer met in juli en augustus soms echte hittegolven, waarbij 's avonds laat nog gezwommen kan worden. De siësta is dan zeer nuttig. De najaarsmaanden kunnen prachtig zijn, met tot in november nog veel mogelijkheden om buiten te zitten.